Newsletter

Hrvatsku nakon ulaska u EU čeka procvat tržišta nekretnina

Prema mišljenju većine najpoznatijih analitičara tržišta nekretnina u svijetu, Hrvatsku nekoliko godina nakon ulaska u Europsku uniju čeka novi procvat tržišta nekretnina. 

Hrvatsko je tržište nekretnina doživjelo procvat prije nekoliko godina, oko 2000. godine nakon što se zemlja počela oporavljati od razornog rata i godina političke izolacije.

Poticaj naglom razvoju tržišta bilo je i očekivanje pristupanja Europskoj uniji. Izuzetna klima, na stotine kilometara prekrasnih plaža i mnoštvo prirodnih krajolika u geografskoj raznolikosti od Panonske nizine preko Dinarskog gorja do razuđene istočne jadranske obale s mnoštvom otoka čine Hrvatsku idealnim odredištem za strane kupce i investitore te turiste.

U vrijeme prvog procvata tržišta nekretnina njihove su cijene u Hrvatskoj bile među najbrže rastućim u svijetu. Vrijednost nekretnina godišnje je rasla od 20 do 30 posto.

Ljepota raznolikosti Hrvatske, kako ističu najpoznatiji analitičari nekretnina u svijetu, u primorskim je ribarskim selima, kristalno čistom moru, ostacima rimskih građevina, pješčanim plažama, srednjovjekovnim gradskim jezgrama većih gradova na obali, prelijepim jezerima očuvanog okoliša, što je izuzetan mamac za investitore u nekretnine, ali i one koji se žele preseliti u prelijepu zemlju opuštenog suživota sa susjedima ili pak uživati u mirovini.

Pogodnost u Hrvatskoj je, kako ističu stručnjaci, i mogućnost kupnje zemljišta koje nije skupo na kojemu se može sagraditi dom za stanovanje ili ljetovanje. Usto, ističu i kako Hrvatska postaje sve privlačnije mjesto za investiranje.

Kako naglašavaju stručnjaci, premda se investicijska regulativa i regulativa za kupnju nekretnina u Hrvatskoj pojednostavnjuju, za sada je poželjno angažirati lokalnog odvjetnika za sklapanje posla.

Izvor: www.business.hr 

[X] Zatvori
Slažem se RE/MAX Svijet nekretnina Pula, Istra koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Ovdje saznajte više o kolačićima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.