Newsletter

Povoljnije nekretnine na Jadranu


Osim cijena u Zagrebu na godišnjoj razini padaju i cijene nekretnina na Jadranu (-2,1%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na srpanj cijene nekretnina na Jadranu pale su za 1,1%. 


Pad cijena na mjesečnoj razini zabilježile su sve vrste nekretnina. Tako je tražena cijena kuća na Jadranu, u kolovozu iznosila 1.582 eura/m2 što je 1,4% manje nego prošli mjesec, a 1,8% više u odnosu na kolovoz 2011. 

Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu također je niža u odnosu na prošli mjesec (-0,7%), dok je na godišnjoj razini niža za svega 0, 5%. 

Najskuplji apartmani su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje prosječna cijena u kolovozu iznosi 2.980 eura/m2 te u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje cijena iznosi 2.406 eura/m2. 

S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Ličko-senjskoj županiji s cijenom od 1.688 eura/m2. 

Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na srpanj niža je za 1,1% i iznosi 1.675 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 8,2%. 

Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na kolovoz 2011. narasle za 1,5%, dok su u Rijeci pale za 3,2%. 

Prosječna tražena cijena stana u Splitu u kolovozu iznosi 2.425 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.558 eura/m2. Cijene stanova u Osijeku u odnosu na prošlu godinu pale su za 4,2%. 

Izvor: Indeks cijena nekretnina

[X] Zatvori
Slažem se RE/MAX Svijet nekretnina Pula, Istra koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Ovdje saznajte više o kolačićima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.