Newsletter

U Primorsko-goranskoj županiji 2000 zahtjeva za legalizaciju

Što se smatra nezakonito izgrađenom zgradom, koje se zgrade ne mogu ozakoniti, pravne posljedice propuštanja legalizacije - samo su neka od poglavlja od kojih se sastoji Vodič za ozakonjenje (legalizaciju) bespravnih građevina.
Riječ je o brošuri koja objedinjuje osnovne informacije o pokretanju postupka ozakonjenja bespravno sagrađene građevine po novom Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama koji je na snagu stupio u kolovozu ove godine, rokovima za podnošenje takvih zahtjeva, upravnim pristojbama te stručnim osobama koje treba uključiti u cijeli taj proces (geodeti, arhitekti).
Za Vodič, koji se može besplatno dobiti u prostorijama i ispostavama županija, Primorsko-goranska je županija izdvojila 20.000 kuna. Prema riječima tamošnjeg župana, do sada je zaprimljeno 2.000 zahtjeva za legalizaciju, a uglavnom je riječ o stambeno-poslovnim građevinama. No, za oko 1.400 objekata - koji prema podacima građevinske inspekcije nemaju papire - to još uvijek nije učinjeno.
Budući da je rok za ozakonjenje kraj ove godine, župan je apelirao na vlasnike tih nekretnina da što prije to učine.
Jer nakon isteka roka, legalizacija više neće biti moguća i zasigurno će uslijediti uklanjanje takvih objekata. Inače, rok za legalizaciju dograđenih dijelova, kao što su primjerice stambeni katovi, na objektima koji su pravno sagrađeni prema novim odredbama spomenutog Zakona je 31. lipnja 2013. godine.

Izvor: Novi list
 
[X] Zatvori
Slažem se RE/MAX Svijet nekretnina Pula, Istra koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Ovdje saznajte više o kolačićima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.