Newsletter

Vladino da trgovini nekretninama bez uporabne dozvole

To se odnosi na stare zgrade i stanove koji su sagrađeni još 70-ih godina i čiji su vlasnici imali velikih problema otkako je lani u kolovozu Vlada zabranila promet nekretnina čiji vlasnici ne mogu dokazati da imaju uporabnu dozvolu

Vlada je danas donijela uredbu prema kojoj će se moći trgovati nekretninama koje su upisane u zemljišne knjige, a vlasnik iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti dobiti ili nikad nije dobio uporabnu dozvolu. Kako je objasnio ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak, to se prvenstveno odnosi na stare zgrade i stanove koji su sagrađeni još 70-ih godina i čiji su vlasnici imali velikih problema u posljednjih nekoliko mjeseci, odnosno otkako je lani u kolovozu Vlada zabranila promet nekretnina čiji vlasnici ne mogu dokazati da imaju uporabnu dozvolu.

– To nikako ne znači da danas možeš graditi zgradu bez uporabne dozvole i zatim se upisati u  zemljišne knjige i prodavati nekretninu – objasnio je ministar Vrdoljak. 

Izvor: Večernji list, 05.04.2012.[X] Zatvori
Slažem se RE/MAX Svijet nekretnina Pula, Istra koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Ovdje saznajte više o kolačićima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.